сряда, 12 септември 2007 г.

Относно хомосексуализма

Ето и резултатите от анкетата на тема "Какво е мнението ви за хомосексуализма?":

-7 % от запитаните са гласували "за" хомосексуализма. Те разсъждават "модерно", смятат че много от постиженията ни се дължат на хомосексуалисти и такива хора трябва да се поощряват за това, че са различни, а не да се подтискат.

-30 % от гласувалите са "против" хомосексуалистите, не одобряват това, че педерастията и слабостта на все повече хора към същия пол се увеличава все повече, а за някои тя е като модерен начин на мислене; смятат, че този "дефект" у хората трябва да се премахне, а не да се поощрява.

-38 % от гласувалите са твърдят, че няма значение каква е сексуалната ориентация на човек, стига отношенията му с хората и всичко останало да са същите, каквито са при т.нар. "Straight" ориентирани.

-23 % от запитаните се колебаят на тази тема; не са безпристрастни, но не са сигурни на коя страна е най-разумно да застанат.

4 коментара:

kenkal каза...

Моя милост е от 23-те процента. От една страна си мисля, че хората са ценни въпреки различната си ориентация, вяра, външност и т.н. (Аз самата се оценямам като странно и немодерно изглеждаща, но смятам, че имам някои качества)
От друга страна обаче ме дразни педерастията, която е не само модерно поведение, ами като че ли става задължителна и нормативна. Дразни ме това, че хетеросексуалните ги считат за анахронизъм и глупост на природата, едва ли не.
Иначе съм наясно, че много хора са хомо- но нека са си такива в собственото си лично пространство - на това имат право. Аз пък имам право да не искам подробности от живота под техния чаршаф -той не ме засяга.

Snejka каза...

Ами, какво да ти кажа. Аз съм от процента, дето е гласувал "против", но моето мнение е такова, повече заради религиозните ми разбирания отколкото нещо друго. В един блог наскоро водихме много разгорещена дискусия на тема хомосексуализъм и религия и стигнахме до извода, че както гейовете, така и вярващите трябва да крият пристрастията си от околните, за да не бъдат сочени с пръст. Гадно е да бъдеш само в единия лагер и само да крещиш срещу другия. Мисля, че и аз съм попаднала в лагера на вярващите, които оплюват хомосексуалистите...ама поне знам, че съм направила своя избор съзнателно. Не мога да си кривя душата. Дразнят ме педерастите, това е като някаква душевна болест за мен, не искам да ги осъждам, но няма и да ги подстрекавам. Не искам да има гейове, не ми харесва това "модерно" мислене. Знам, че всеки има право на собствено мнение и това е моето. Те имат право да бъдат такива, но аз пък имам право да не ги зачитам. Нека си бъдат каквито искат, но защо трябва да изискват от другите да ги приемат. Щом си решил да бъдеш различен, трябва да си правиш сметката. Не да се опитваш да променяш мисленето на хората, заради собствените си прищевки...:)

kenkal каза...

kenkal
Хм,понякога да си различен не е въпрос на личен избор. Не говоря само в смисъл на сексуална ориентация, верска принадлежност или модни и културни пристрастия. Става дума, че понякога външността, физически и козметични проблеми и проблемчета, те отличава от другите и може да се самоизолираш или да бъдеш изолиран от останалите. Но когато различните от първия вид са избрали да бъдат такива или онакива и агресивно ме карат да бъда като тях, се запъвам като магаре на мост. kenkal

Snejka каза...

Е, ама за тези въпроси съм абсолютно съгласна. Това, дали си по-привлекателен от другите, дали имаш младежки пъпки в пубертета или други такива, го приемам. То не зависи от човека, никой не име давал право да избират тези неща. Но не съм съвсем убедена, че при хомосексуализма е така. Според мен това си е болест и би трябвало такива хора да отидат да се прегледат, вместо да се чувстват горди с това, че са различни. Аз, когато съм болна, се опитвам да се излекувам, не се показвам с червен нос/ако е хрема, например/ пред другите...аз не обвинявам никой за това, че е различен...но за тези неща има лек, а вместо да се опитат да се оправят, всъщност решават че е по-добре света да свикне с тях, отколкото те да се впишат в света и обвиняват нормалните хора, че били немодерно мислещи и лоши.
Не вярвам особено на твърдението, че някои хора се раждат с такава ориентация и не са виновни за това, че са такива. Всичко е до психика според мен, следствие от многобройни фактори. То не е естествено заложено в човека. Придобива си чрез влияние на психически натиск от хора, ситуации...Но човек решава дали да се бори с това или не. Те са направили своя избор. Така че поемат отговорност за това.