вторник, 4 септември 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 6/

И така...зодия номер 6 е Дева, а цветята в нея са Гардения, Карамфил и Здравец...











Гардения/21-31 август/

Тя е аскет, не особено взискателна към себе си, но затова пък може да изисква от другите. За съжаление тези хора често изпадат в ролята на "черната овца" и трябва да се научат да дават отпор на клевети и недоброжелатели.
Гардения е вглъбена, уязвима и емоционална. Чувствителна до болезненост, тя не понася разправии. Има дарбата на екстрасенс и телепатични способности. Умее да внушава и привлича. Твърде много витае в миналото и изпада в самосъжаление. Напрегната и максималист. Гардения обикновено си поставя твърде високи цели и може да изгори в стремежа си да ги достигне. Подценява враговете си и надценява приятелите си. Трябва да проявява по-голямо разбиране към онези, които искат помощ и съвет от нея.
В любовта я привличат Орхидея/1-10 ноември/, но харесва и съобразителното Лютиче/21-31 март/ и величествената Фрезия/21-30 октомври/. В емоционалната област винаги се стреми да е на втори план, но и да запази своята индивидуалност.


Карамфил/1-10 септември/


По време на френската революция червеният карамфил украсявал кралете, които отивали на ешафота. и го наричали "цвете на ужаса". Наполеон Бонапарт избрал неговия цвят за цвят на лентите на ордена на "Почетния легион".
Карамфил е прям и настоява за своето, дори и целия свят да се опълчи срещу него. Тези хора са чувствителни, нервни, със задълбочена мисъл и предизвикват симпатия. Понякога са тесногръди и недоверчиви а ако извадят добра поука от първата половина от живота си, ще избягнат тези отрицателни черти през втората. Рядко грешат в преценките и умствените им способности са над средното ниво. Чувството им за дълг не им позволява да оставят нещо недовършено. Привлича ги творческата личност на Лютиче/21-31 март/, но не се отказват и от приятелството на Гергина/ 21-30 април/ и Здравец/11-20 септември/, но сдържаният им нрав най-много харесва импровизациите, които им предлага Глухарче/1-10 декември/.



Здравец/11-20 септември/



Подобно на звезда в нощта този човек разпръсква мрака със своя весел нрав. Такива хора са много ценени от всички. Изразява се ясно, напористо и решително. Има вкус в музиката и изкуствата. На думата му може да се разчита. Не познава думата "провал". Понякога лекият му нрав може да го направи безотговорен, непостоянен и повърхностен. Тогава любовните му и партньорски връзки са малко хладни и мимолетни.
Природната му предприемчивост го тласка към нови хоризонти и дейности. Трябва да внимава да не го заслепят хора, с които е свързан емоционално. Идеални са отношенията му с Карамфил/1-10 септември/ и Божур/11-20 ноември/, но особено предпочита връзката с Амарилис/11-20 януари/ заради неговата вярност.

Няма коментари: