събота, 8 септември 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 11/

Предпоследната зодия от хороскопа е Водолей, а цветята тук са Гербер, Зюмбюл и Паричка.











Гербер/21-31 януари/


Скромен, но елегантен, Гербер притежава достатъчно енергия, за да преодолее всички трудности. Родените под този знак са щастливи, амбициозни, добродетелни и сдържани. Хората инстинктивно им вярват. Имат финансов талант и леко сключват сделки. По темперамент меланхолични, те са дълбоко емоционални към агресия върху тях. Умеят да скриват мъката си, когато ги ограничават. Не са авантюристи и в повечето случаи се радват на спокоен и улегнал живот. Демократичен и либерален, Гербер приема пораженията без горчивина. Оцновният му недостатък е, че понякога пропуска да укрепи основите на сградата.
Герберите отлично се разбират с Орхидея/1-10 ноември/, Паричка/11-19 февруари/ и Циния/1-10 април/. Могат да са в хармония и със Слънчоглед/1-10 август/ и с Азалия/1-10 юни/, с която ще са добра семейна двойка.




Зюмбюл/1-10 февруари/


Жената Зюмбюл се отличава с любопитство и лекомислен характер, но е способна да очарова и най-непристъпния мъж. Мъжете , родени под този знак, непрекъснато се перчат по най-различни начини(културизъм, карате, бързи коли) пред лицата на срещуположния пол.

Иначе Зюмбюл са открити и непринудени хора и тяхната прямота ги кара да изглеждат агресивни в очите на околните. Външната ексцентричност на Зюмбюл е само една маска- всъщност дълбоко в душата си той(или тя) е консерватор. Понякога са бъбриви самохвалковци, но приятни за компания. Най-синтезираната им характеристика- оригинални, практични и капризни. С чар и привлекателност печелят сърцето не непостоянната Мимоза/20-29 февруари/. Може да омагьоса силното ухание на Фрезия/21-30 октомври/. Разбира се добре и с Еделвайс/21-31 декември/ и Лотос/11-20 декември/.






Паричка/11-19 февруари/




Жената Паричка на "пръв поглед" е скромна красавица, но никога не може да бъде превзета отведнъж. Мъжът от този знак, макар и не красавец, е работохолик. Паричка са умни, хитри и при осъществяването на плановете си, виртуозно ловки и безскрупулни. Винаги се съгласяват с другите, но това е само тактически ход. Почти навсякъде успяват. Не зачитат чуждите мнения и се отнасят пренебрежително към тях. Сръчни, талантливи и гъвкави, те са хора на правилните решения. Много четат, виждат и знаят. Труден е вторият период от живота им, когато плановете им се реализират с мъка. Понякога са прекалено приказливи и стават досадни. По природа са скитници, които леко се лишават от пари и комфорт. От тях излизат добри прависти, индустриалци и педагози. Голям недостатък е фатализмът им.
Добра тяхна партия са талантливия Гербер/21-31 януари/ и авантюристичния Лотос/11-20 декември/, но фантазията им може да грабне изцяло Орхидея/1-10 ноември/.

Няма коментари: