сряда, 5 септември 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 9/

А сега и любимата ми зодия:)...Стрелец. Цветята тук са Гладиола, Глухарче и Лотос..











Гладиола/21-30 ноември/


Гладиола са трудолюбиви и изпълнителни хора, които под умело ръководство могат да постигнат много. Толерантни са и не обичат да се хвалят. Демократични във възгледите си, те умеят да приобщават другите за по-бързо издигане. Имат дарба да сприятеляват противоположни личности. Но тя е вярна предимно на себе си. Не обича да признава недостатъците си.
Елегантна и артистична, влюбена в природата, Гладиола би могла да бъде най-очарователната между цветята, ако не беше толкова песимистична. Привличат я религията, мистериозното, свръхестественото. Сантименталният и живот е твърде неспокоен. В любовта проявяват известна агресивност, в случай че някой не ги дооцени.




Глухарче/1-10 декември/


Символ на топлината. Обича свежестта, не може без вниманието на околните. Понякога екстравагантността му минава всички граници на вкуса и общоприетото. Глухарче поставя личното добруване над всичко. То е фанатично в преследването на целите си и трудно скрива гнева си. Когато е яростно, може да нанесе вреди/най-вече на себе си/. Първият период от живота им е щастлив, но втория изобилства със съпружески недоразумения. Често губят респекта и уважението, което са си извоювали преди. Имат остър ум, прецизен като компютър и са надарени с писателски талант и дар слово. Чувствата им са твърде непостоянни. Имат нужда от партньор, който да им вдъхва сигурност. Могат да се разбират добре с енергичния и смел Карамфил/1-10 септември/, с Гладиола/21-30 ноември/ и преди всичко с Лилия/11-20 март/.




Лотос/11-20 декември/



Той е символ на чистотата и екзотиката и затова много странности му се прощават. Би трябвало да бъде по-гъвкав в отношенията си с хората. Притежава великолепно чувство за хумор и е много забавен, ако пожелае. Хората, родени под този знак, са елегантни и трудолюбиви, любезни, лоялни и общителни. Умеят да използват ситуациите. Обичат да пътуват и да виждат нови неща. Лесно се пристрастяват към нещо и лесно се отказват. Не умеят да пазят тайна. Непрекъснато мечтаят за промените и новите неща. Това важи особено силно в любовта. Всъщност, подобно на Дон Жуан, във всяко ново завоевание те търсят нещо познато, което не са успели достатъчно добре да запомнят.
Обичат непостоянството и веселия нрав на Паричка/11-19 февруари/, красотата на Гергина/21-30 април/ и магическата сила на Перуника/1-10 януари/.

Няма коментари: