неделя, 2 септември 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 4/


Следващата зодия е Рак, с представители: Лале, Водна лилия и Теменуга.










Лале/21-30 юни/


Мъж от този знак несъмнено е Дон Жуан. Гледа на живота леко и безразлично. Жената Лале е енергична и с високо самомнение. Като цяло са жизнени, интелигентни и критични. Не са склонни към саморазкриване. Като правило пестеливи, те са щедри към хората, които обичат. Тук проявяват характерния за тях идеализъм. Лале са емоционални, ревниви и егоцентрични. В тяхната натура странно се смесват сластолюбие и моралност. Едно е сигурно- Лале във всички случаи се стреми към финансова сигурност, способно е да прави мъдри капиталовложения, брани спестяванията си и не ги влага рисково.
Лале имат силни телепатични способности и остра интуиция. Те оценяват любовта, но за беда при тях е мимолетна. Добре са свързани с Перуника/1-10 януари/ и Шипка/21-31 юли/, но последната често ги предава.



Водна лилия/1-10 юли/


Според митологията Водна лилия била прелестна нимфа, умряла от любов и ревност към Херкулес. Тя е твърде противоречива натура/съвместява и трите стихии- вода, земя и слънце/ и се чувства еднакво добре навсякъде. Надарена е с огромен чар и силно любопитство, тя е силна, делова и материалистична. Търпелива е като библейския Йов и отровна като царска кобра. Водна лилия е е искрена, печели леко доверието на околните, не е сребролюбец и не обича цветистите излияния. Мъчно встъпва в брак и може и да не го стори никога. Придирчива и дори претенциозна. През втората половина на живота й късметът може да й измени заради прекомерно високите цели, които си поставя. Не бива да драматизира временните любовни неуспехи. Щастливи срещи с Циния/1-10 април/, Момина сълза/1-10 май/ и Теменуга/11-20 юли/. Добре се разбира и с тайнствената Тубероза/11-20 май/ и Люляк/11-20 октомври/.


Теменуга/11-20 юли/

Според митологията Теменуга се появила от сълзите на благодарност, проронени от Адам, когато Господ му простил всички грехове. На древните гърци тя служела като знак за събуждащата се пролет.
Теменуга е привлекателен център на внимание. Тези хора са самоуверени, великодушни, а понякога смели до безразсъдство. Честни, почтени, и справедливи, те имат много приятели. Готови са да следват своя идеал, дори и да страдат заради него. Има усет към модерно то и реагира бързо. Понякога дори достига до комформизъм заради това си качество и може да заприлича на хамелеон. Не обича спорове и скандали. Наивна, скромна и уравновесена- това е типичната Теменуга.
Щастливите и срещи са с Жасмин/21-31 май/, Маргарита/11-20 юни/ и Нарцис/1-10 март/, който може да им бъде ценен съветник. Срещите с Водна лилия/1-10 юли/ и Тубероза/11-20 май/ са изпълнени за Теменуга с приятни моменти.

Няма коментари: