неделя, 2 септември 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 5/


Ето че дойде ред и на следващите три цветя под знака на Лъвът.







Шипка/21-31 юли/

Тя е реалист, умее да се защитава- боде. Търпелива, практична и амбициозна, Шипка притежава проницателен ум, знае да изчаква и да организира. Не обича нестандартните методи. Тя носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено те са доверчиви и добросърдечни. Увличат се във всякакъв вид игри и не се нервират, ако губят. Жените Шипка са добри домакини, обичат да правят подаръци, по характер са живи и под привидно кроткия си нрав крият силна воля и дори властолюбие. Имат литературни дарби. В емоционалната област са чувствителни към красотата и държат на приятелството. В любовта са склонни да предпочитат странни хора, дори чудаци. Силно я привличат Жасмин/21-21 май/ и Лале/21-30 юни/.


Слънчоглед/1-10 август/

Успехите не го заслепяват, конфликтите не го спират, той винаги върви след Слънцето. Темпераментен, но дипломатичен, Слънчоглед е лидер. Притежава силна интуиция и физическа издръжливост и за да блести, му е необходима похвала, подкрепа и вдъхновение. Трудно търпи да не е номер 1 и някой над себе си. Склонен е към дисциплина и ясно и системно мислене. Не е сантиментален и търси щастието в различни посоки. Галантни рицари, Слънчоглед са всеотдайни и неотстъпчиви. Нервни са, въпреки че не правят кавги. Разчитат само на себе си. Щастливите им срещи са с Хортензия/11-20 април/ и Гербер/21-31 януари/, но тяхната слабост е Азалия/1-10 юни/.


Роза/11-20 август/

В символиката на цветята розата означава ярко желание, но същевременно се приема и като срамежливост. Някога с листата от рози се застилало брачното ложе. В изкуството плътно стегнатата пъпка на розата с нейната безкрайна спирала означава път към вечността. Розата е кралица на цветята. И като всяка кралица е непристъпна. А иначе е практична, трудолюбива и готова да заплати всяка цена за успеха. Обича сигурността и стабилността и се привързва задълго. Вярна е на принципите си. Прикрива свръхчувствителния си характер зад маската на храбрец, но е силно уязвима емоционално. Трудно се приспособява към промени. Привлича я изкуството, музиката, литературата и компанията на отбрани хора.
Перспективна е любовта и с Циния/1-10 април/, но не лоша връзка осъществява с Гладиола/21-30 ноември/ и интуитивното и интелигентно Лале/21-30 юни/.

Няма коментари: