събота, 1 септември 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 3/


Зодия номер три...а именно близнаци...Цветята, които описват трите декади на тази зодия са Жасмин, Азалия и Маргарита.








Жасмин/21-31 май/


Трудно предсказуем, със силно развито чувство за хумор, интелектуални и многоразвити личности. Жасмин са суетни и надарени с въображение. Мислят оригинално и разрешават и най-заплетените проблеми. Притежават невероятна артистична дарба, способност да се раздвояват и заблуждават. Без колебание плетат интриги и понятието "нечестен" е лишено от смисъл за тях. Каквото и да направи обаче един Жасмин, ще те склонни да му простите, защото го прави очарователно. Чувството му за хумор компенсира с лихва недостатъците му.
Винаги се колебае дълго, преди да вземе решение, и прикрива зад веселост безпокойството си. Лесно се привързва и леко къса връзка.
Удовлетворява ги любовта с Шипка/21-31 юли/, добре се разбират и с Теменуга/11-20 юли/.



Азалия/1-10 юни/



Консерватори. Всяка промяна ги хвърля в паника. Техният дом е тяхната крепост. Обичат да пътуват само пеша(в краен случай с влак) и девизът им е"Бавно, но сигурно".
Винаги са задълбочени, ангажирани и погълнати от някакъв проблем. Поемат по-голяма тежест, отколкото са в състояние да носят. Мислят се за прави във всеки случай, макар и да не знаят точно какво искат. Не вярват в способностите на другите и правят онова, което им харесва. Понякога минават за авантюристи, въпреки че не го желаят. Не са срамежливи, по-скоро са храбри.
Силно проницателни, тези хора намират общ език с всекиго. Пресметливи и пестеливи са. Привличат симпатиите на всякакво обкръжение и умеят да извлекат изгода от това за себе си. Винаги се намира кой да им се притече на помощ. Нерядко се самосъжаляват и развиват страдалчески комплекс.
Особено силно се привличат от Слънчоглед/1-10 август/, Гергина/21-30 април/, Гербер/21-31 януари/, Зюмбюл/1-10 февруари/ и Лилия/11-20 март/.



Маргарита/11-20 юни/



Древните германци я наричали "цвете на любовта и невеста на слънцето". Тя се отличава с романтизъм и смелост. Тиха, обича домашното огнище, презастрахова се, бавно, внимателно и точно определя отношението си към околните. При конфликти умее да играе ролята на помирител. Вярна на приятелите, тя е обкръжена от съмишленици и обожатели. Консервативната и личност я прави пригодна за банкова и застрахователна дейност, както и за всичко, свързано с финанси.
Маргарита лесно се приспособява и бързо създава мрежа от полезни връзки. Осъществява отлични емоционални връзки с Камелия/1-10 октомври/ и Теменуга/11-20 юли/, които и дават нежност и страст. Не са безчувствени и към фантазията на Мимоза/20-29 февруари/ и към Бял имел/21-30 септември/.

8 коментара:

iffi каза...

Вече се чувствам една истинска Маргаритка, само дето до сега не съм имала влечение за "емоционални връзки" с Камелии, Теменужки, Мимози и Бели имели (да не се бърка с имейли, макар че и с тях май съм нямала "емоционални връзки" :-) )

Анонимен каза...

Как всегда на высоте!

Анонимен каза...

Спасибо за пост. Позновательно.

Анонимен каза...

Спасибо автору!

Анонимен каза...

Очень познавательно. Спасибо.

Анонимен каза...

Ничего такого классного раньше не читал….

Анонимен каза...

Я с большим интересом прочитала её….

Unknown каза...

Спасибо за интересную статью!