сряда, 29 август 2007 г.

Хороскоп на цветята/Част 1/

От доста време насам имам идея за такъв вид хороскоп, но днес най-сетне се реших да го направя...И така от днес мисля всеки ден да добавям по една зодия, със три цветя в нея/по едно цвете на декада/, докато не завърша и последната зодия..хехе...Enjoy!!!


Първата зодия, с която започваме е Овен, естествено...Цветята са три:Лютиче/21-31 март/, Циния/1-10 април/ и Хортензия/11-20 април/.









Лютиче/21-31 март/
За разлика от бледожълтото и невзрачно цвете, хората родени под този знак, се отличават с решителност. Главата на Лютиче работи точно и бързо, намирайки правилен изход, дори и в най-обърканата жизнена ситуация. Тези подвижни, весели хора обичат да се състезават.Обичат безредието и то ги забавлява. Ловки са и не особено почтени. Никога досадни. Емоционални и властни са. В политиката са лидери, но недостатъкът им е, че вярват единствено на себе и.
В любовта ги привлича страстния Слънчоглед/1-10 август/ и красивата Гергина/21-30 април/, но също и решителната Гардения/21-31 август/ и Карамфил/1-10 септември/. Макар че винаги са готови да търсят нова любов, те остават окончателно сериозни, когато открият някой, осигуряващ им емоционална сигурност и постоянство.


Циния/1-10 април/
Честолюбие и желание винаги и навсякъде да са първи - ето отличителните страни на Циния. Същевременно това е и тяхната ахилесова пета.
Понякога Циния е импулсивна и екзалтирана личност. Всъщност притежава висока интелигентност и вярна преценка за ситуациите, но винаги се стреми да наложи идеите си. Характерът и я подтиква към лек живот и лукс, които тя постига със завидна ловкост и бързина. С възрастта става консервативна и бдителна. Трудно се отказва от някои прищевки.Макар че прави всичко възможно да крие чувствата си, склонна е да напада яростно, особено ако я критикуват.
В любовта партньорът се подчинява на волята и желанието и. Особено щастливи са срещите и с Орхидея/1-10 ноември/, Маргарита/11-20 юни/, Хортензия/11-20 април/ и Роза/11-20 август/.


Хортензия/11-20 април/
Великодушна и щедра, тя обича да се забавлява. Умее да печели доверие и да пази тайни. Печели леко пари, но не се грижи за богатство. Хортензия обикновено има остър език и забелязва чуждите грешки, което обикновено дразни другите. Тя е един изявен борец за справедливост. Не се залавя с безсмислени каузи и е роден лидер. Притежава агресивност в излишък. Понякога тези и качества я водят до мания за величие. Готова е да разбива и отворени врати. Понеже тя самата вярва в чудеса, другите могат да я манипулират без особено затруднение. Нейните слабости са увлечения в секс, чревоугодничество, алкохол и други подобни пороци.
В чувствената сфера има щастливи срещи със Слънчоглед/1-10 август/ и с енергичната Циния/21-30 април/. Добра е връзката и с амбициозната Гладиола/21-30 ноември/, въпреки че Хортензия е твърде агресивна за нея.



7 коментара:

Unknown каза...

Идеята е интересна, обаче:
1. На какво се базират определения ти коя зодия с кои цветя е свързана?
2. Защо не сложиш въпросния хороскоп в отделен сайт?

Snejka каза...

ами свързани са на база, с кои е добре да имаш по-близки/интимни/ отношения...а относно за сайта...не е лоша идея,ама хороскопа е доста дълъг...докато го изпиша/източника е на хартия..харесва ми защото не го видях никъде същия в нета/..така или иначе ще ми отнеме доста време..а идеята всеки ден да предлагам различна зодия ми допадна, заради елемента на изненадата:))))

Snejka каза...

Опаа...извинявай, Пещо, ама явно не съм ти разбрала първия въпрос/много съм разсеяна в последно време/..та работата е, че не аз кои да са цветята в определена зодия, просто преписвам дословно, това което пише:))..ама понеже наистина не видях някъде да е описано по същия начин, реших да предложа нещо различно...а нали все пак става дума за хороскопи, човек сам избира в какво да вярва..:))

Nedko каза...

Снежке, видях твоите мнения в сайта на Енея и много ми допаднаха - съвсем християнски са, в основния смисъл на думата го казвам.

Обаче тази работа с хороскопа някак не пасва на християнството, какво стана с онова дето астролозите, гадателите и т.н. са омразни на Бога? Нима след идването на Христос Бог е престанал да се сърди на тези неща?

Snejka каза...

Тук ме хвана...трябва да призная, че и аз имам своите слабости...знам това за гадателите и астролозите и си напълно прав...но аз,а мисля че и много други, четем хороскопи, за да видим себе си вътре...ако не успеем да познаем характера си вътре, просто казваме че това не е вярно...аз не вярвам на хороскопите, които ми предсказват бъдещето..никога не съм вярвала, надявам се и да не ми се размъти мозъка дотам, че да повярвам...този вид четиво за мен може да бъде употребяван само за развлечение втора употреба...Признавам, че не е никак християнско, затова с този коментар искам да отправя послание към останалите четящи:Хороскопите са просто едно развлечение, не е нещо от което можеш да получиш познание...ако искате истинско познание, мога да ви упътя към някои мъдри книги/най-мъдрата вече я употребих доста в блога на Енея/...
Благодаря ти за уместната забележка, Недко...:)))

Nedko каза...

ти ме изненада, очаквах да извадиш някоя гледна точка, според която хороскопите не са проблем, но ... ти определено ме изненада. просто много се изненадах като видях хороскоп тук... всички си имаме своите кусури, но се стремим с божията помощ да ги отстраняваме, нали така :)

Поздрави и с Бога напред!

Snejka каза...

Знам, че си прав. Но вече започнах да пиша този хороскоп и ще е гадно, ако го оставя незавършен. Знам, че трябва да се опитваме да поправяме грешките си, когато ги виждаме като такива..но и не винаги е лесно да се отучиш от един порок, дори и да го виждаш като такъв. Радвам се, че има хора които да ми правят забележка за тези работи, защото аз, явно съм от хората, на които трябва да им се повтаря нещо за да внимават..като дете съм...обещавам пред теб и пред себе си, че след като свърша с този хороскоп/само че трябва да мина и другите зодии:(((/ няма да публикувам нито един пост на подобни теми...Съжалявам, ако съм предизвикала разочарование у теб...аз наистина се опитвам да бъда добър човек...просто понякога става бавно...твърде бавно...но аз не съм се отказала..всеки ден се боря със лошата страна от себе си...знам, че такава битка продължава цял живот..но засега съм се въоръжила с търпение..само се моля Бог да има същото търпение към моите грешки, да ми прощава и да е винаги до мен в борбата ми със злото...защото нали все пак Той е дошъл да спаси грешниците, а не праведните..само това ми дава сила, за да не се отчайвам всеки път, когато осъзная че пак съм сгрешила за едно и също нещо...