вторник, 28 август 2007 г.

Вече си имам и анкета:)))


Тъй като познанията ми за възможностите на този блог се разширяват със всеки изминал ден и час, днес най-сетне открих възможността да си пусна анкета online на каквато си искам тема,с каквито и колкото си искам отговори...За това приканвам всички да участват в първата ми анкета на тема:"За или против църковния брак сте?"...
Само за пояснение искам да отбележа:Църковният брак е различен от гражданския,така че въпросът ми е по-скоро бихте ли сключили брак пред Бог, а не това, дали искате да подпишете оная хартийка в общината...

6 коментара:

ferry каза...

Аз лично нямам нищо против. И лично не бих имал нищо против да се оженя в църква, ако разбира се бях християнин :-D

Snejka каза...

Ами ако си добър човек и спазваш принципите на религията, няма значение дали си кръстен или не...Според християнството кръщението представлява нещо като печат на Бога...смята се чрез него светия дух влиза в тебе и те напътства да станеш по-добър и да следваш божия път за спасение...ако човек вярва, че е така,най-лесно е да отидеш в църквата и да те кръстят...но така или иначе,това че си станал християнин не те прави по-добър човек...човек сам прави изборите в живота си...дори да се намира някакъв съветник,който да ти подсказва какво е правилно,той не взима решенията вместо теб...:)))

Анонимен каза...

Здравейте, интересна анкета. Аз лично гласувах против. Бил съм на две църковни бракувания и да ви кажа, целият ритуал, обстановката, държанието на отеца и въобще всичко беше един фарс.Всичко се прави заради шоуто. В момента да се бракуваш в църква е модерно. Модерно е както на Великден всички да идат на църква. Хора, незнаещи какъв е смисала от празника, а чисто и просто отишли там, за да се разходят, да се видят с познати, а и разбира се, защото е модерно. Темата е обширна, а аз не искам да правя огромен коментар, така че да спра до тук.. Дано сте ме разбрали, поздрави!

Snejka каза...

Здравей, за съжаление си доста прав, за това, че в последно време хората го правят, повече защото е модерно, отколкото защото вярват в светостта на този вечен съюз пред Бог..а той според християнските догми е даже ненарушим..дори да се разведеш по документи, пред Бог не можеш да си с друг(а)..въпреки че на мен ми се струва че твърде малко хора са наясно с това, когато пристъпват в църквата, когато се женят...за всеки случай благодаря ти за мнението...наистина ми се иска възможно най-много хора/със собственото си мнение,разбира се/ да дадат гласа си...така резултатите ще са по-реални...:))))

Unknown каза...

Аз се радвам, че хората още се женят! А и както знаете, много по-трудно е да се развали църковен брак, отколкото граждански, което означава, че и по-малко ще се развеждат, нали? Затова - твърдо съм ЗА, дори някои да не разбират църковния брак в пълния му религиозен смисъл... Не е нужно да разбираш всичко, важното е да ВЯРВАШ :)

Snejka каза...

Не бих могла да го кажа по-добре, Пешо! Благодаря ти за подкрепата и гласа по този въпрос...:)))