четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Бебе на борда


Нова стъпка в живота ми. Почти една година след сватбата, в новото ми семейство има попълнение - Габриела. Родена в 19.55ч на 23.10.2009г. Все още не знаем точно каква зодия е, тъй като астролозите не са съвсем единодушни по въпроса.
Ясно е, че животът ми в момента е напълно преобърнат, няма смисъл да обяснявам колко е странно чувството да си мама/всъщност аз все още свиквам с това/.
Спомените от раждането вече ми се струват някак далечни. Дори не помня какво си мислех в първия момент, в който я видях. Цялата треперих/заради напъните на всичките ми мускули, и някак имах чувството, че изведнъж са ме сложили на минусови температури/, въобще не бях в състояние да изпитам каквото и да е майчинско чувство. Просто едно силно облекчение след толкова много часове силни контракции, никакъв сън и сухо раждане накрая...и това, че беше момиче. Не бях измислила никакво мъжко име. В момента, в който ми казаха, че е мома, първото нещо, което ми хрумна "Ох, слава Богу, няма да се чудя как да се казва"...шантава работа:)
Все още се опознаваме. Всеки ден е нещо ново. Лошото е, че започнахме коликите от рано. Първият ден, когато започна да плаче и да не можех да я успокоя с нищо, направо ми идеше да се разрева с нея.
Сега съм малко по-устойчива психически. Със всеки следващ ден се чувствам все по-уверена в себе си, по-мотивирана да направя всичко, което е по силите ми, за да виждам как Габи се усмихва. Усещам как всеки следващ ден това малко човече ме променя из основи:)
Дядо ми е казвал за брат ми, когато е бил бебе: "Той е Слънцето, а ние сме планетите и се въртим около него". Хе-хе, и нашият случай е такъв. Всеки прави нещо за бебешорката. Мама кърми, сменя памперси и дондурка, татко къпе, баба пере дрешки и пелени...Страшна бригада сме:D
Ми това е. След малко Габи се събужда и ще иска да хапва, а подобно желание не се ли изпълни веднага, целия квартал разбира за това:)

4 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.