сряда, 23 януари 2008 г.

Светът загуби Хийт Леджър...:(
Актьорът Хийт Леджър е намерен мъртъв в своя апартамент в Манхатън, съобщава Ройтерс, цитирана от Lifestyle.bg.

Според полицейския доклад звездата от филма "Планината Броукбек" е намерен гол на леглото си, а до тялото му са открити хапчета.
Засега версиите според нюйоркската полиция са или случайна свръх доза, или самоубийство.

„Когато имаш дете, всеки аспект от живота ти се променя - за добро, естествено. Жертвите са големи, но това, което получаваш в замяна е много повече от пожертваното.
Имам чувството, че в известен смисъл съм готов да умра, защото мога да продължа да живея в детето си", сподели неотдавна актьорът пред американската преса.

В изявление пред родната къща на Хийт, баща му Ким Леджър прочете :"Ние, семейството на Хийт, можем да потвърдим голямата трагедия, отнела ни нашия любим син, брат и любящ баща на Матилда".

Близка на семейството споделя пред медиите: „Всички ние сме дълбоко скърбящи и абсолютно шокирани от инцидента. Това е наистина много трудно време за любимите му хора и ние молим медиите да уважават скръбта на семейството му."

Мел Гибсън, с когото Леджър си партнира във филма „Патриотът", изказа своите съболезнования: "Имах толкова големи надежди за него. Той тъкмо навлизаше в живота и смъртта му е трагична загуба. Моите мисли и молитви са с него и неговото семейство".

Австралийската звезда Никол Кидман също направи изявление: "Каква трагедия. Моето сърце страда заедно с неговото семейство".

Джон Траволта определи Леджър като един от любимите му актьори. "Неговите способности бяха редки. Това е огромна загуба", сподели той.

Киногигантът "Уорнър Брадърс" заяви, че развлекателната индустрия е загубила "брилянтен актьор и изключителна личност".

Леджър е роден на 4 април 1979 г. в австралийския град Пърт. През 1999 г. той се снима в холивудския филм "10 неща, които мразя в теб".

Следват участията му в "Патриотът", "Като рицарите", "Бандата на Кели", "Орденът" и "Братя Грим".

По време на снимките на "Бандата на Кели" през 2002 г. Леджър се среща с бившата си приятелка Наоми Уотс. Връзката им приключва през април 2004 г.

Той има връзка и с актрисата Мишел Уилямс, която среща на снимачната площадка на "Планината Броукбек". От нея има дъщеричка.

Леджър получава номинация "Златен глобус" за "Най-добър драматичен актьор" за ролята си в "Планината Броукбек", където играе ролята на скотовъдец от Уайоминг /Енис Дел Мар/, който има любовна връзка с Джак Туист /Джейк Джиленхал/

Няма коментари: