петък, 23 ноември 2007 г.

Романтик или практик...


Романтик или практик? Ето какви са скромните резултати от последната ми анкета на тема "Каква натура предпочитате да бъде вашата половинка- романтична или практична?":

- 75 % смятат, че е по-важно половинката да бъде романтик по душа. Те са на мнение, че колкото и да е нужно да се обръща внимание на ежедневните проблеми, ако в една връзка няма романтика и тръпка, то тогава тази връзка не би се различавала от връзката между най-добри приятели/ки.
-25 % от запитаните смятат, че романтиката е хубаво нещо, ама ако не се разсъждава малко по-реално, нещата бързо ще загаснат и няма да просъществуват...
И сега следва да се направи коментара: Ама никой не е само романтик, или само практик. Всеки носи в себе си и от двете и в баланса между тях му е цаката. Ами да, ама винаги едното преобладава, по-малко или повече от другото. Но има и друг related въпрос, който винаги ме е мъчил: Дали е по-добре да си намериш, някой като теб или трябва да действаш на принципа с различните полюси...ако си романтик, трябва ли да си търсиш себеподобен или напротив...да си намериш някой, който разсъждава по-реално за нещата и ще те държи, както се казва, "здраво стъпил на земята", но пък няма да те разбира за всичко, защото просто ще гледа по друг начин на живота...ами ако си практик, на какво би заложил: на такъв като тебе, с когото да си правиш идеалните планове за в бъдеще или на романтичната половинка, която ще те откъсва от ежедневието, за да те пренесе за малко в нейния/неговия свят, където всичко е прекрасно, но ще ти е ясно, че после пак се връщаш into the real world и един вид ще живееш "2 живота", и накрая нито единия го живееш както трябва, нито другия...
Ииии...въпросът така и си остава отворен за мен...Pleease, help me solve this mystery...

3 коментара:

kenkal каза...

Не му мисли толкова. Ако слагаме винаги и всичко на кантара и с молива отбелязваме в списъка "На това изискване - отговаря, на това - не, на другото- хич", никога няма да намериш подходящия човек за себе си. Обикновено сърцето го подбира най-точно. И косурите му и достойнствата му са точно по твоята мярка. (Говоря във 2л., ед.ч., но имам предвид себе си)

Анонимен каза...

Двойнствен живот май живеят романтиците.Особено ако се налага да работят нещо съвсем практи4но поради...практи4ески при4ини.Тогава романти4ната им душа копнее веднага след работа да се махне от матрицата.Дали ще съумее практикът да вьзприеме безсмисленото му витаене в облаците?Клю4ът към мистерията е в толерантността.И в желанието да доставяш радост на твоята половинка.Когато тези 2 условия са налице,4овекът до теб-романтик или практик ще е ТНЕ ОNE:)

iffi каза...

Много интересна тема. Аз винаги съм вярвала в принципа "противоположностите се привличат".
За конкретния случай романтик-практик не знам... определено гледам да не се забърквам с абсолютни романтици*, повече предпочитам човека да "стъпил на земята". Разбира се много се радвам на романтични изненади, стига да не се прекалява с тях... Абе за мен истината е някъде посредата...трябва да има баланс.


*(дали това значи, че аз съм романтичка? не знам... аз лично не мога да се определя, към коя група спадам)