вторник, 29 април 2008 г.

Хари Потър в Британските училища


Като запален фен на Хари Потър, не мога да не отбележа най-новата клюка покрай великата 7-логия, която открих днес, преглеждайки един от любимите си сайтове, а именно www.potter-mania.com:

"Британските ученици на възраст дванадесет и тринадесет години ще трябва да четат задълбочено “ХП и Философскит камък”, ако искат да си вземат изпитите. Това е резултат от реформа в учебното съдържание. Роулинг се присъединява към писатели от ранга на Шекспир и сестрите Бронте.
Включването на историята за младия магьосник в англосаксонската класика не се харесва в еднаква степен на всички, то се знае; а някои експерти смятат, че четивото няма да е от полза за учениците. Както и да е – подрастващите британци ще трябва да прочетат първата книга от сагата и после да положат изпит, който ще включва сравнителен анализ на Роулинг с други изучавани писатели, както и написване на фенфикшън."

2 коментара:

Анонимен каза...

Едно им признавам на британците - реагират светкавично бързо, щом видят, че от това или другото има полза!
кенкал

Snejka каза...

Ми и аз така си мисля...ама виж Ифи и Канев мислят, че това било прецакване за Дж.К.Роулинг, защото сега децата щели да четат насила и ще свързват Хари с училището...